Receptpärmen


Äppelsmulpaj

Skrivet av Linda den .

En enkel äppelsmulpaj som är lite knäckig. Passar perfekt till fikat under äppelsäsongen och man kan njuta utan att vara helt slutkörd av bakande.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1,5 dl socker
  • 4 äpplen
  • 1 msk kanel (minst)

Gör så här

Lägg smör, vetemjöl och socker i en bunke. Arbeta snabbt ihop till en smulig deg med fingrarna (mojsa ihop det hela tills det känns blandat men fortfarande inte är en fast degklump). Det går bra att förvara smuldegen i kylen tills det är dags att grädda pajen.

Sätt ugnen på 225°C.

Skala, kärna ur och dela äpplena i klyftor. Blanda äppelklyftorna med kanel. Om du har väldigt syrliga äpplen eller gillar väldigt söta saker kan du blanda i lite socker också.

Lägg äpplena i pajformen och strö på smuldegen. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter.

Servera med glass, vaniljsås eller grädde.